Keçiboynuzu İle Kolay Keşkül

Keçiboynuzu İle Kolay Keşkül

Kalori : 130 (kcal) kalori
Gramaj :210 Gr.
Porsiyon :2 Kişilik
Hazırlama :5 Dakika
Pişirme :7 Dakika

Keşkül, Osmanlı mutfağından bize miras kalmış bir tatlı olup en hafif sütlü tatlı olarak bilinmektedir. Her yaş grubunun beğenerek ve severek tükettiği bu tatlının tarifinde keçiboynuzu tozunun aroması sayesinde şeker kullanmayacağız.

Yapımı çok kolay ve basit olan keşkül tatlısı, hindistan cevizi sayesinde aromalı, hoş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve az kalorili, pratik bir tatlıdır. Pastanelerde veya meşhur tatlıcılarda satılan keşkül tatlısını bu tarif ile evinizde kolay bir şekilde sizde yapabilirsiniz.

Keçiboynuzu İle Kolay Keşkül Yapımı

Keçiboynuzu unu ile kolay keşkül tarifimizde, kullanılacak malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 1 su bardağı keçiboynuzu unu

  • 1 litre süt

  • Yarım (½) çay bardağı teff unu (alternatif olarak badem unu veya tam buğday unu)

  • Yarım (½) çay bardağı hindistan cevizi

  • Yarım (½) çay bardağı nişasta (buğday veya mısır)

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • Yarım (½) çay bardağı ceviz içi

Hazırlanışı ise, bir tencerede kısık ateşte keçiboynuzu unu, teff unu, nişasta ve sütü topaklanma sorunu yaşanmaması için çırparak karıştırın. 5-7 dakika içerisinde karışım koyu kıvama gelecektir ocaktan alın ve kaselere boşaltın. Üzerini hindistan cevizi, tarçın ve ceviz içini serperek süsleyin. Artık keşkül tatlısı hazır afiyet olsun.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal, pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

05 Mayıs 2022 Perşembe

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Tarifler