Keçiboynuzu İle Ev Yapımı Çikolata

Keçiboynuzu İle Ev Yapımı Çikolata

Kalori : 100 (kcal) kalori
Gramaj :170 Gr.
Porsiyon :2-4 Kişilik
Hazırlama :7 Dakika
Pişirme :Soğuk Servis

Kilo almak istemiyorsanız ama canınız çikolata da çektiyse; keçiboynuzlu çikolata tarifimiz ile kilo almadan sağlıklı ve damak tadınıza göre tatlı krizini aşmanız mümkün. Beş dakika gibi kısa bir sürede, hem sütlü hem de bitter çikolata yapmak artık çok kolay.

Çocuklarınız içinde enerji verici ve sağlıklı besin değerleriyle gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz bu çikolata tarifini dilediğiniz kuruyemişle hazırlayabilirsiniz. Üstelik çikolata formunu almış karışımınızı dilerseniz ekmeğe sürülebilir forma da yine doğal yollarla dönüştürebilirsiniz.

Keçiboynuzu İle Ev Yapımı Çikolata

Ev yapımı keçiboynuzlu çikolata tarifimizde, bitter ve sütlü çikolata için kullanılacak malzemeler aynı olup sadece keçiboynuzu ununun ölçülerinde değişiklik yapacağız. Malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 150 gr. kakao yağı

  • 1 su bardağı keçiboynuzu unu (Bitter)

  • Yarım (½) su bardağı keçiboynuzu unu (Sütlü)

  • 1 su bardağı hindistan cevizi yağı

  • 3 paket vanilya

  • 3 yemek kaşığı pekmez (İstediğiniz pekmezi kullanabilirsiniz)

  • Yarım (½) su bardağı pudra şekeri

  • Yarım (½) su bardağı dövülmüş ceviz

  • 1 çorba kaşığı tarçın

  • 2 yemek kaşığı fındık veya fıstık ezmesi

Hindistan cevizi yağı ve kakao yağını yanmayacak kadar düşük ısıda benmari usulü eritiniz. Bundan sonraki işlemleri hızlıca yapmamız gerekiyor. Çünkü; çözülmüş kakao yağı tekrar donmadan karışımı hazırlamamız gerekiyor. Erimiş hindistan cevizi yağı ve kakao yağını hazırlama kabına boşaltınız ve üzerine sırasıyla pudra şekeri, keçiboynuzu unu, pekmez, ceviz, fıstık ezmesi, tarçın, vanilya ve dilediğiniz kuruyemişleri ekleyip hızlıca ve pütür kalmayacak şekilde mikser tarzı bir karıştırıcı ile karıştırınız. Hafif sertleşen karışımı daha önceden hazırladığınız kalıplara dökünüz ve derin dondurucuda bekletiniz.

Ortalama 2 saatlik bir sürede iyice sertleşip çikolata formunu alan karışımınız artık tüketilmeye hazır. Oda sıcaklığında 30 °C'ye kadar çözülmez ve dağılmaz. Ayrıca ekmeğe sürülecek çikolata formuna dönüştürmeniz için bir kase içerisine 1 çay bardağı süt ve 3 yemek kaşığı bal ekleyin ve önceden hazırladığınız çikolatalardan istediğiniz kadar ilave edip karıştırmanız yeterli, afiyet olsun.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal, pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

05 Mayıs 2022 Perşembe

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Tarifler