Zihin Açıcı Keçiboynuzu Kürü

Zihin Açıcı Keçiboynuzu Kürü

Kalori : 75 (kcal) Kalori
Gramaj :1 Litre
Porsiyon :1 Kişi - 5 Gün
Hazırlama :5 Dakika
Pişirme :15 Dakika
Uygulama Süresi :Her Gün
Rahatsızlıklar :Algılama, Yoğun Stres

İlerleyen yaşa rağmen performansından bir şey kaybetmemiş bir beyin ve güçlü bir zihine her insan sahip olmak ister. Beslenmenin yetersiz ve düzensiz olması, çocukta motivasyon ve dikkat eksikliği, anlama güçlüğü hatta gelişme geriliğine neden olabilmektedir. Doğru besinler doğru zamanda tüketildiği takdirde zeka ve konsantrasyon gelişiminde önemli katkılar sağlar. Zeka geliştiren besinler algı yeteneğimizi, hızlı düşünme ve hızlı karar verme becerilerimizi, hafıza ve dikkatimizi güçlendirir. Güçlü bir hafıza, zeka gelişimi ve beyni zinde tutmak için bazı besinlerin önemi diğerlerine göre çok daha fazladır.

Zihin Açıcı Keçiboynuzu Kürü Yapılışı

Güçlü bir hafıza, zeka gelişimi ve beyni zinde tutmak için bazı besinlerin önemi diğerlerine göre çok daha fazladır. Zekayı geliştiren besinleri bebeklerin ve gelişim çağındaki çocukların tüketmesini sağlamak; bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimleri açısından büyük önem taşır. Zekayı geliştiren besinler adeta doğal doping gibidir. Zihin açıcı keçiboynuzu kürü tarifimizdeki malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 1 adet keçiboynuzu

  • 1 avuç kara erik

  • 1 avuç böğürtlen

  • Yarım (½) limon

  • 1 avuç kara üzüm

  • 1 adet siyah incir

  • 1 yemek kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı zencefil

  • 1 çay kaşığı karanfil

  • 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi veya özü

  • 1 litre su

Keçiboynuzu, incir, karanfil ve kara erik mikser yardımı ile öğütülür. Tencereye su, limon, üzüm, tarçın, zencefil ve böğütlen eklenip orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya pekmez ve öğütülen diğer malzemeler eklenir, 5-6 dakika daha kaynaması için beklenir. Karışım şerbet kıvamına geldiğinde soğumaya bırakılır ve cam kavanoz içerisine alınıp serin yerde veya buzdolabında saklanır. İster sabah kahvaltı öncesi, ister akşamları yemek öncesi bir bardak içilir.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri uzun süre ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

Önemli Hatırlatma : Sitemizde yayımlamış olduğumuz makaleler, ilaç tavsiyesi olmayıp yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Söz konusu besinin faydaları, iyi geldiği hastalıklar ve kullanım önerilerini hiçbir zaman doktorunuza danışmadan, doktor teşhisine muhalefet olarak uygulamayınız. Besinler her bünyede farklı etki oluşturabilir ve uygulamaya geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Bu durum göz ardı edildiğinde ortaya çıkabilecek sorunlar veya yan etkilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.

10 Mayıs 2022 Salı

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Kürler