Nefes Darlığı İçin Keçiboynuzu Kürü

Nefes Darlığı İçin Keçiboynuzu Kürü

Kalori : 90 (kcal) Kalori
Gramaj :500 Gr.
Porsiyon :1 Kişi - 2 Öğün
Hazırlama :3 Dakika
Pişirme :10 Dakika
Uygulama Süresi :Günde 2 kez (Sabah - Akşam) 20 + 15 Gün
Rahatsızlıklar :Nefes Darlığı, Astım, Bronşit

Keçiboynuzu nefes darlığı astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir, akciğer ve karaciğer içinde toplanan toksinlerin atılmasını ve temizlenmesini sağlar. Ayrıca; hayat şartlarında mâruz kalınan elektromanyetik kirlilikle vücutta biriken radyasyonun ve ağır metallerin dışarı atılmasını da sağlar, bağışıklığı güçlendirir ve kronik hastalıkların oluşumunu engeller.

Nefes Darlığı İçin Keçiboynuzu Kürü Yapılışı

Kür içerisinde kullanılacak keçiboynuzlarının koyu renkli olması tavsiye edilir. Nefes darlığı için keçiboynuzu kürü tarifimiz ve kullanacağımız malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 6-7 adet keçiboynuzu

  • Yarım (½) litre su

Yarım litre içme suyunu küçük bir tencereye koyup kaynatın. Keçiboynuzlarını kırarak küçük parçalara ayırın ve kaynayan suyun içerisine atın. Ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 3-4 dakika daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alarak ağzı kapalı şekilde 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı, bir kavanoza süzerek aktarın. Bu ölçüler 1 günlük kullanım içindir ve her gün taze olarak bu kürü 1 çay bardağı ölçüsünde hazırlayıp tüketmelisiniz. Karışımı sabah-akşam günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Bu uygulamaya hiç ara vermeden 20 gün boyunca devam edin. Sonra 1 hafta ara verin ve ardından 15 gün daha kür içeceği içerisine 1 çay kaşığı bal ilave ederek uygulamaya devam edin.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri uzun süre ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

Önemli Hatırlatma : Sitemizde yayımlamış olduğumuz makaleler, ilaç tavsiyesi olmayıp yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Söz konusu besinin faydaları, iyi geldiği hastalıklar ve kullanım önerilerini hiçbir zaman doktorunuza danışmadan, doktor teşhisine muhalefet olarak uygulamayınız. Besinler her bünyede farklı etki oluşturabilir ve uygulamaya geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Bu durum göz ardı edildiğinde ortaya çıkabilecek sorunlar veya yan etkilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.

11 Mayıs 2022 Çarşamba

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Kürler