Kansızlık (Anemi) İçin Keçiboynuzu Kürü

Kansızlık (Anemi) İçin Keçiboynuzu Kürü

Kalori : 690 (kcal) Kalori
Gramaj :500 Gr.
Porsiyon :1 Kişi - 7 Gün
Hazırlama :3 Dakika
Pişirme :Soğuk Servis
Uygulama Süresi :Günde 2 kez (Sabah - Akşam) 90 Gün
Rahatsızlıklar :Kansızlık (Anemi)

Keçiboynuzu; demir eksikliğine bağlı olarak oluşan kansızlık (anemi) rahatsızlığına karşı da oldukça etkili bir besindir. Kan şekerini dengeler ve damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca; pekmezi veya özünde bulunan demir takviyesi ile kandaki oksijen yüklü kırmızı kan hücrelerinin (hemoglobin) azalmasını engeller. Ancak keçiboynuzunu önerilen ölçülerde tüketmek gerekir. Çünkü; yüksek kalsiyum içerir ve vücudun ihtiyacından fazla tüketilirse vücuttaki demirin emilimini azaltır.

Kansızlık (Anemi) İçin Keçiboynuzu Kürü Yapılışı

Kansızlık (anemi) rahatsızlığına karşı oldukça keçiboynuzu kürü tarifimiz ve kullanacağımız malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 2 Su bardağı (400 Gr.) keçiboynuzu özü veya pekmezi

  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu

  • 1 yemek kaşığı polen

  • 1 çay bardağı öğütülmüş yer fıstığı

  • 2 adet yaş incir (bulunamazsa kurusu)

Derin bir kapta keçiboynuzu özü veya pekmezi, keçiboynuzu unu, polen ve yer fıstığını homojen yapıya kavuşuncaya kadar karıştırın. İncir yaş olarak bulunamadıysa kurusunu blenderden geçirin ve karışıma ilave edin. Macun formuna gelen karışımı cam kavanoza alın. Sabah ve akşam yemeklerden önce 1 yemek kaşığı alınması ve 3 ay boyunca aralıksız devam edilmesi tavsiye edilir.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri uzun süre ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

Önemli Hatırlatma : Sitemizde yayımlamış olduğumuz makaleler, ilaç tavsiyesi olmayıp yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Söz konusu besinin faydaları, iyi geldiği hastalıklar ve kullanım önerilerini hiçbir zaman doktorunuza danışmadan, doktor teşhisine muhalefet olarak uygulamayınız. Besinler her bünyede farklı etki oluşturabilir ve uygulamaya geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Bu durum göz ardı edildiğinde ortaya çıkabilecek sorunlar veya yan etkilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.

11 Mayıs 2022 Çarşamba

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Kürler