Soğuk Algınlığı İçin Keçiboynuzu Kürü

Soğuk Algınlığı İçin Keçiboynuzu Kürü

Kalori : 90 (kcal) Kalori
Gramaj :120 Gr.
Porsiyon :1 Kişi - 5 Gün
Hazırlama :5 Dakika
Pişirme :Soğuk Servis
Uygulama Süresi :1 Hafta
Rahatsızlıklar :Soğuk Algınlığı

Soğuk algınlığı (Nezle), vücuttaki virüsler aracılığı ile meydana gelen burun ve boğaz rahatsızlığıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı sıkça karşılaşılan şikayetler arasındadır. Genellikle nezleye yakalanan kişilerde bu sorun ortalama 1 hafta kadar devam eder. Soğuk algınlığını meydana getiren başlıca virüsler; rinovirüsler, coronavirüsler, adenovirüsler ve RSV olarak bilinir. Rahatsızlığın kuluçka dönemi ise; ortalama 1-3 gün arasıdır. Grip ile sık sık karıştırılan soğuk algınlığında burun akıntısı olurken, grip olan kişilerde bu durum yaşanmaz.

Soğuk Algınlığı İçin Keçiboynuzu Kürü Yapılışı

Zengin vitamin ve mineral bulunduran birbirinden güzel besin maddeleri ile hazırlanacak olan bu kür tarifimizdeki malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 1 yemek kaşığı zerdeçal

  • 1 yemek kaşığı toz zencefil

  • 4 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi veya özü

  • 1 yemek kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı çörek otu

Zerdeçal, zencefil, keçiboynuzu pekmezi veya özü, çörek otu ve tarçını bir kapta birleştirin ve karışım macun formuna gelene kadar karıştırın. Artık kullanıma hazır olan keçiboynuzu kürü, cam kapta ve ağzı kapalı olacak şekilde 1 hafta kadar soğuk ve serin yerde veya buzdolabında saklanabilir. İhtiyaca göre günde 1 tatlı kaşığı veya 1 yemek kaşığı ölçüsünde tüketilebilir. Nezle olmadan kullanılması yakalanma riskini minimum oranlara düşürebilir. Boğazı temizlemesi ve ısıtıcı özelliği ile herhangi bir soğuk algınlığına yakalanmadan da sağlıklı ve enerji dolu bir gün geçirmek için kullanılabilir.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri uzun süre ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

Önemli Hatırlatma : Sitemizde yayımlamış olduğumuz makaleler, ilaç tavsiyesi olmayıp yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Söz konusu besinin faydaları, iyi geldiği hastalıklar ve kullanım önerilerini hiçbir zaman doktorunuza danışmadan, doktor teşhisine muhalefet olarak uygulamayınız. Besinler her bünyede farklı etki oluşturabilir ve uygulamaya geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Bu durum göz ardı edildiğinde ortaya çıkabilecek sorunlar veya yan etkilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.

10 Mayıs 2022 Salı

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Kürler