Keçiboynuzlu Brownie Yapılışı

Keçiboynuzlu Brownie Yapılışı

Kalori : 375 (kcal) kalori
Gramaj :260 Gr.
Porsiyon :6 Kişilik
Hazırlama :15 Dakika
Pişirme :30 Dakika

Zaman zaman hepimizin tatlı krizi tutar ve kilo aldırmasına rağmen bu isteğimizden vazgeçemeyiz. Böyle kriktik dönemlerde hem krizi aşmak hem de kilo almadan istediğiniz gibi tatlı yemek mümkün. Keçiboynuzu ile hazırlayacağımız brownie tarifi burada imdadınıza yetişiyor. Keçiboynuzu ile brownie yapımında iki farklı seçeneğimiz var. Kakao ve çikolataya alerjisi olanlar için de bir tarif hazırladık, umarım beğenirsiniz.

Brownie tarifimizde aşırı tatlı olmaması, düşük kalorili ve daha sağlıklı olması için şeker yerine keçiboynuzu özü kullanacağız. Siz dilerseniz keçiboynuzu pekmezi veya başka pekmez türleri ya da beyaz şeker kullanabilirsiniz.

Keçiboynuzlu Brownie Tarifi

Keçiboynuzlu Brownie yapımı için 2 farklı tarif hazırladık. Zevkinize ve kolayınıza gelen tarifi uygulayabilirsiniz. Her iki tarifte de kullanacağımız malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 1 su bardağı (200 gr.) keçiboynuzu unu

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1,5 su bardağı ılık süt

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet muz

  • 1 paket kabartma tozu

  • Yarım (½) çay bardağı hindistan cevizi yağı

  • Yarım (½) çay bardağı teff unu (veya kepekli un)

  • 200 gr. keçiboynuzu çikolatası veya bitter

  • 100 gr. parçalanmış fındık

Brownie hazırlanışı ise; muzu ezip püre kıvamına getirin. Hazırlama kabı içerisine ezilmiş muz, hindistan cevizi yağı, teff unu, tarçın ve sütü ilave edin ve çırparak karıştırın. Daha önceden çok düşük ısıda erittiğiniz çikolata, keçiboynuzu unu, kabartma tozu ve fındık parçalarını ilave edip koyu kıvama girene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı kalıp içerisine veya borcam tepsiye boşaltıp önceden 150 °C sıcaklıkta ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 22-25 dakika kadar pişmesi için bekleyin ve bir kürdan yardımı ile içini kontrol edin. Eğer karışım hala hamursa süreyi 30 dakikaya çıkarın ve karışım kek formunu aldığında tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerini sosla kaplayarak ıslak görünüm ve tat kazandırabilirsiniz. Brownie cookie artık servise hazır, afiyet olsun.

  • 1,5 su bardağı (300 gr.) keçiboynuzu unu

  • 1 su bardağı teff unu (veya kepekli un)

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı keçiboynuzu özü veya pekmezi

  • Yarım (½) su bardağı eritilmiş tereyağı (tuzlu)

  • Yarım (½) su bardağı ceviz içi ya da fındık (veya ikisi birden)

  • 75 gr. pudra şekeri

  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hazırlama kabına teff unu, keçiboynuzu unu ve ceviz veya fındığı ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta ise eritilmiş tereyağı, şeker ve yumurtayı mikser gibi bir alet ile karıştırın. Yine ayrı bir kapta keçiboynuzu pekmezi veya özünü tereyağı ile homojen olana kadar karıştırın. Ayrı ayrı kaplarda hazırlanmış karışımları tek kapta toplayın ve karışımın üzerine chia tohumu ve yulaf ezmesini de ilave edip tekrar karıştırın. Birleştirdiğiniz karışım koyu kıvama gelene kadar ve hamurumsu formu alana kadar devam edin. Hamur karışımı kalıp içerisine veya borcam tepsiye boşaltıp önceden 150-160 °C sıcaklıkta ısıtılmış fırına verin. 30 dakika kadar pişmesi için bekleyin ve bir kürdan yardımı ile içini kontrol edin. Eğer kürdana bulaşan bir hamur kalıntısı yoksa içi de pişmiş demektir. Pişen brownie cookie tepsisini fırından alın ve soğumaya bırakın. Üzerini pudralayın, ev yapımı keçiboynuzu unlu brownie hazır, afiyet olsun.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

08 Mayıs 2022 Pazar

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Tarifler