Keçiboynuzlu Muzlu Muhallebi

Keçiboynuzlu Muzlu Muhallebi

Kalori : 11 (kcal) kalori
Gramaj :80 Gr.
Porsiyon :1 Kişilik
Hazırlama :5 Dakika
Pişirme :10 Dakika

Bebeklerin sağlıklı gelişimleri için ilk altı ayını anne sütüyle beslenerek tamamlamalarından sonra 18 ay daha anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Bebeğin beslenmesi gündeme geldiğinde ise; konunun hassasiyeti iki katına çıkıyor. 6. aydan itibaren bebeğin demir ihtiyacının karşılanması için takviye mamalar imdada yetişiyor. Vitamin ve mineral deposu keçiboynuzu ile yapılan muhallebi türü gıdalar bebeklere güvenle ve kolayca yedirilebilir, alerji ve gaz yapmaz.

Çocukların ve yetişkinlerin severek yediği keçiboynuzlu ve muzlu muhallebi tatlı krizlerini sona erdirir. Şeker ve gluten içermeyen keçiboynuzunun bu özelliği ile çölyak ve şeker hastaları tarafından da alternatif tatlı olarak tüketilebilir.

Keçiboynuzu İle Muzlu Muhallebi Yapılışı

Keçiboynuzu ile muzlu muhallebi yapımında kullanacağımız malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir. Muhallebi 1 yaş altı bebek için yapılacaksa; muz iyice ezilmiş hatta rondodan geçirilmiş olmalıdır. Ayrıca; bebek için keçiboynuzu unu yerine pekmezinin veya özünün kullanılması tavsiye edilir. Çocuklar için keçiboynuzu unu yoksa; alternatif olarak tam buğday unu, yulaf unu, pirinç unu kullanabilirsiniz. Çölyak hastaları içinde; keçiboynuzu unu veya teff ununun kullanılması tavsiye edilir.

  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu (çocuklar ve yetişkinler için)

  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi (bebekler için)

  • Küçük veya yarım muz

  • 1 bardak su

  • 1 çay kaşığı ucuyla tarçın

  • 1 yemek kaşığı tam buğday veya pirinç veya yulaf unu (çocuklar ve yetişkinler için)

  • 1 yemek kaşığı teff unu (Çölyak hastaları için)

Hazırlanışında ise; muhallebiyi tüketecek kişiye göre; tencere içine su, keçiboynuzu unu veya pekmezi, ve tercih ettiğiniz unu ekleyip kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Soğumaya alın ve ılımaya başladığında ezilmiş ve püre formuna gelmiş muzu muhallebi üzerine yayın. Son olarak kaşık ucuyla aldığınız tarçını üzerine serpin, afiyet şeker olsun.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

08 Mayıs 2022 Pazar

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Tarifler